Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták a trafikokra specializálódott miskolci tolvajt

| 2020. 04. 15. | 17:03:00
A lopásokkal és a rongálásokkal több milliós kárt okozott B. János.
Letartóztatták a trafikokra specializálódott miskolci tolvajt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája április 15-én egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint néhány hét alatt több miskolci trafikból is lopott, majd húsvéthétfőn szintén egy dohányboltban érték tetten – tudatta a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője.

A rendelkezésre álló adatok szerint először február 23-án ment be egy trafikba, ahonnan készpénzt vitt magával. Később ugyancsak egy dohányboltból pénzt, majd egy belvárosi lakásból a sértett iratait és pénzét szerezte meg. Pár nap múlva két trafikból ismét pénzt és különböző dohánytermékeket zsákmányolt. Az Avason lévő egyik rendezvényházházba is bement, azonban onnan semmit sem vitt el. A gyanúsított április 13-án, hajnalban a Vörösmarty utcán lévő Nemzeti Dohánybolt kirakatát betörve jutott be az üzletbe, ahol éppen értékeket keresett, amikor a járőrök tetten érték.

A férfi a lopásokkal és a trafikok kirakatainak megrongálásával több millió forint kárt okozott a sértetteknek.

A büntetett előéletű gyanúsítottal szemben több rendbeli lopás miatt indult eljárás, mely cselekmények miatt – a férfi bűnösségének megállapítása esetén – 4 és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A gyanúsított rendezetlen életkörülmények között él, a gyanú szerinti cselekményeket rövid időn belül követte el, mely tények miatt megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, vagy a büntetés mértéke miatt megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. Fentiekre tekintettel a bíróság nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, így a gyanúsított letartóztatását rendelte el május 15-ig. 

[Beillesztett cikk: Elkapták a trafikok rémét Miskolcon]