Hirdetés
Hirdetés

Megszervezték a veszélyhelyzeti hajléktalanellátást Miskolcon

| 2020. 04. 01. | 19:13:00
Vöröskeresztes intézményvezető koordinálja.
Megszervezték a veszélyhelyzeti hajléktalanellátást Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolc polgármesterének, Veres Pálnak a megbízásából Duberné Dunaveczki Éva, a Magyar Vöröskereszt miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központjának vezetője koordinálja a megyeszékhelyen a hajléktalanellátáshoz kapcsolódó feladatokat, és dolgozik együtt a városban működő többi, a hajléktalanok ellátására szakosodott intézménnyel. A meghatalmazás a koronavírus világjárvány következtében kialakult veszélyhelyzet idejére szól.

Az idén miniszteri oklevéllel is kitüntetett intézményvezetőnk az északkelet-magyarországi régió legnagyobb és legkomplexebb, 320 ellátottal és mintegy 50 fős személyzettel működő hajléktalanszállójának szakmai munkáját koordinálja tíz éve. 

Időközben a Magyar Vöröskereszt Miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központja a helyzetre és a megyei kórház jelzéseire reagálva férőhelyen felüli, intézményen kívüli ellátást indított el az önkormányzat által rendelkezésre bocsátott épületben. Így biztosítva, hogy a még ma is utcán élő vagy a kórházi ellátásból kikerülő, egyébként hajléktalan emberek biztonságos környezetben legyenek a koronavírus-járvány idején. Maga az intézmény ugyanis telt házzal működik; az ellátottak védelme érdekében itt új igénylőket fogadni a járványügyi helyzet idején nem tudunk.

Hirdetés
Hirdetés