Hirdetés
Hirdetés

Óvintézkedéseket vezetnek be a miskolci kórházakban

| 2020. 04. 09. | 15:46:00
A dolgozók és a betegek biztonsága a cél.
Óvintézkedéseket vezetnek be a miskolci kórházakban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A járványügyi helyzet változása és a fertőzött betegek számának növekedő tendenciája további intézkedések életbe léptetését tették szükségessé a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktató Kórházban.

Annak érdekében, hogy az egészségügyi ellátó egységeken belül egy esetleges fertőződés veszélyét csökkentsük, telephelyeinken új belépési, beléptetési rendet vezetünk be április 10-től kezdődően a járványügyi veszélyhelyzet lezárásáig - közölte az intézmény honlapján ​​​​​​​Révész János ​​​​​​​főigazgató.

1. A Szentpéteri kapu 72-76. szám alatt található telephely:
a./ ​Északi kapu (Sajószentpéter felől): dolgozói gépjármű forgalom részére fenntartott bejárat.
- Munkanapokon nyitás időpontja reggel 5 óra, zárás 19,00 óra.
- Hétvégén és munkaszüneti napokon a kapu zárva tart, a jelenlegi eljárásrendnek megfelelően.
- Az északi kapun kizárólag a dolgozók gépjárművel történő behajtása engedélyezett.
- A kapun történő behajtást követően a gépkocsikat a régi szülészet épület mögött található parkolóba irányítjuk, ahol két sorban testhőmérséklet mérés történik, majd a dolgozók ezt követően haladhatnak munkahelyükre.
- Gyalogos és kerékpáros forgalom az északi kapuban nem engedélyezett.
- Kihajtás rendje változatlan.

b./​ Déli, Blaskovics utcai kapu – OMSZ, betegszállítók és betegek gépjárművel történő beérkezése, továbbá kórházi műszaki feladatokat ellátó gépjárművek számára fenntartott kapu
- Munkanapokon és munkaszüneti napokon 0-24 órában üzemel.
- A kapun történő behajtáskor helyben történik a testhőmérséklet mérés.
- Gyalogos és kerékpáros forgalom a déli kapun nem engedélyezett.
- Munkaszüneti napokon a dolgozók számára engedélyezett a behajtás a Blaskovics utcai kapun, tekintettel arra, hogy az északi kapu zárva tart.
- Kihajtás rendje változatlan.

c./ ​Főbejárat, Szentpéteri kapu 72-76. – gyalogos és kerékpáros forgalom számára fenntartott kapu:
- A kapu 0-24 órában üzemel.
- Beléptetés mind a dolgozók, mind a betegek, mind pedig hozzátartozók részére engedélyezett.
- Gyalogosan beteg és dolgozói kiléptetetés szintén engedélyezett.
- Testhőmérséklet ellenőrzés hőkamerával történik.

Az egyes betegellátó épületekben a kézfertőtlenítő pontoknál továbbra is kórházi dolgozó segíti a kézfertőtlenítés elvégzését.

Az épületbe kizárólag betegek mehetnek be, a hozzátartozók a jövőben a parkban, rossz idő esetén az intézmény kultúrtermében várakozhatnak. Fentiek alól kivételt jelent, ha

  • a beteg mozgáskorlátozott,
  • szellemileg sérült, avagy fizikai állapota az önálló közlekedést, mentális állapota a személyzettel való érdemi kontaktus felvételt nem teszi lehetővé,
  • ​a páciens kiskorú.

- Amennyiben a hozzátartozó önállóan abból a célból kíván az épületbe belépni, hogy valamelyik fekvőbeteg állapotáról annak kezelőorvosával konzultáljon, erre lehetőséget biztosítanak.

2.​ Semmelweis Járványkórház:

- A beléptetés rendje nem változik, a beléptetés során testhőmérséklet mérés is történik a jövőben mindkét kapu esetében.

3. ​Semmelweis Rendelőintézet – Szent Ferenc Tagkórház – Szikszói Tagkórház – Diósgyőri Tagkórház:

Mind a négy telephely esetében az épületeken belül belépéskor a kézfertőtlenítő pontnál történik testhőmérséklet ellenőrzés mind a betegek, mind a dolgozók tekintetében.

Az egyes betegellátó épületekben a kézfertőtlenítő pontoknál továbbra is szakszemélyzet segíti a kézfertőtlenítés elvégzését.

Az épületbe kizárólag betegek mehetnek be. Fentiek alól kivétel, ha

  • a beteg mozgáskorlátozott,
  • szellemileg sérült, avagy fizikai állapota az önálló közlekedést, mentális állapota a személyzettel való érdemi kontaktus felvételt nem teszi lehetővé,
  • ha a páciens kiskorú.

​Amennyiben a hozzátartozó önállóan abból a célból kíván az épületbe belépni, hogy valamelyik fekvőbeteg állapotáról annak kezelőorvosával konzultáljon, arra lehetőséget biztosítanak.

Az új beléptetési rend várhatóan lassítja a kórház területére történő belépést, bár természetesen mindent megteszünk majd a minél gyorsabb lebonyolításért - tette hozzá az intézményvezető.

A fenti rendszer 2020. április 10-től -19-ig egy relatív toleranciával működik, aki véletlenül rossz helyen akar behajtani, azt figyelmeztetik, de a közlekedési torlódás elkerülése érdekében nem fordítják vissza.

Azt ígérik, az első 10 nap tapasztalatai és betanulás után szükség szerint módosításokat hajtanak végre a rendszer működtetésében.

Hirdetés
Hirdetés