Hirdetés
Hirdetés

Rágyújtotta a házat egy családra a miskolci nő, letartóztatták

| 2020. 04. 28. | 20:40:00
Meg akarta ölni a lakókat.
Rágyújtotta a házat egy családra a miskolci nő, letartóztatták
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő ügyben az ügyészség indítványozta annak a 40 éves nőnek a letartóztatását, aki gyújtogatással egy családot akart megölni.

A tényállás szerint a nő április elején, a hajnali órákban egy miskolci családi ház nyitott teraszán lévő kanapét meggyújtotta azért, hogy az ingatlanban lakó család bennégjen.

A tűz átterjedt a tetőszerkezetre. Egy ébren lévő felnőtt, valamint egy kiskorú a tüzet észlelve alvó családtagjaikat – egy férfit és két nőt – felkeltették, és a lakásból kimenekültek. Megpróbálták oltani a tüzet, de azt csak a kiérkező tűzoltók tudták eloltani. A gyanúsított a cselekményt megelőző három napban már három alkalommal szándékosan okozott tüzet a lakás udvarán.

A nyomozás során, a helyszíni szemle keretében a lakás hátsó lakrészének szobájából előkerült egy papírlap, amely kézírással „Meghaltok egészen, megérdemlitek.” szöveget tartalmazta az ott lakók utóneveivel együtt.

A nyomozóhatóság előterjesztése alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés, elrejtőzés, tanúk megfélemlítése, befolyásolása, esetleg tárgyi bizonyítási eszközök elrejtése, illetőleg a megkísérelt bűncselekmény véghezvitelének veszélye miatt.

Hirdetés
Hirdetés