Hirdetés
Hirdetés

Szigorúbb szankciókat kért Miskolc polgármestere

| 2020. 04. 11. | 12:11:00
Hiába a kijárási korlátozás, megteltek a közkedvelt miskolci parkok.
Szigorúbb szankciókat kért Miskolc polgármestere
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kijárási korlátozás ellenére sajnos sokan választották a szabadtéri programokat, így adva munkát a város rendészeinek és a rendőröknek. Ezért a polgármester a húsvéti hétvégére még szigorúbb fellépést kért a rendészet munkatársaitól – közölte április 10-én késő este a miskolci városháza. Mint írták, Veres Pál  a veszélyhelyzetben elrendelt meghosszabbított kijárási korlátozás kapcsán elrendelte a turistaforgalomban és a hosszú hétvégéken gyakran használt parkolók  április 10. és április 13. között. A miskolctapolcai úton és a Majális park felhajtónál a rendőrség ellenőrzést tartott, felhívva az autósok figyelmét az előírásokra. 

Az önkormányzati szigorítás – írták – péntek délelőtt hatásos volt, de délutánra a tapolcai sétányok, a Hejőliget és a Népkert megteltek.

A rendészeknek tucatnyi esetben kellett figyelmeztetniük a Miskolctapolcán sétálókat, kerékpározókat, vagy éppen a Hejőligetben piknikezőket, akik 8-10 fős csoportokban üldögéltek.  A Népkertben a kosárlabda- és a BMX pályán alakult ki kisebb tömeg, de a rendészek ebben az esetben is figyelmeztették a fiatalokat a veszélyhelyzetre. Voltak, akik a Bükkben szerettek volna szalonnát sütni. 

A Vasgyári piaccal szembeni élelmiszerboltnál többször kellett intézkedniük a rendészeknek és a rendőrségnek is. A környéken élők ugyanis egész nap vásároltak, sorban álltak az utcán és nem tartották be a 1,5 méteres távolságot. Gondot okozott az is, hogy a parkolók lezárása miatt sokan az út mellett vagy zöldfelületen parkoltak.

A pénteki tapasztalatok alapján Veres Pál szigorúbb intézkedést kért, így szombaton és vasárnap ezt a közösségellenes magatartást is fokozottan ellenőrzi a rendészet és a rendőrség. Mivel a járvány lassítására továbbra is egyetlen hatásos módszer van, ha mindenki, aki teheti otthon marad, ezért a közterületeken való csoportosulással szemben is határozottabb fellépést kért a rendészektől a városvezető.

Hirdetés
Hirdetés