Hirdetés
Hirdetés

Tizenegy és félmillió eurós beruházás kezdődik Miskolcon

| 2020. 04. 17. | 17:12:00
Logisztikai és autóipari gyártóüzem épül.
Tizenegy és félmillió eurós beruházás kezdődik Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Déli Ipari Park bővítési területén, 7 hektáros alapterületű ingatlanon egy 11,5 millió euró összegű beruházás megvalósítását kezdte meg az Adöksan Hungary Kft., egy alumínium öntészettel foglalkozó török fémmegmunkáló autóipari beszállító vállalat.

A befektető társaság logisztikai központ és gyártóüzem létrehozására, működtetésére vállalkozott, és ennek keretében legalább 100 ember foglalkoztatását tervezi hosszú távon elérni. Számos nemzetközileg ismert járműgyártóval is üzleti kapcsolatban áll, valamint a miskolci projektjének köszönhetően további kapcsolati bővülést terveznek. Termékeit leginkább Európába szállítja, de az észak-amerikai kontinensen is fontos piaci szereplők.

A cég szerint Miskolc kiváló elhelyezkedést biztosít számukra az európai legnagyobb piacaik – Németország, Franciaország –, és a kelet-európai vevőik kiszolgálásához az autópályás megközelíthetőség miatt, amely korábban Törökországból nem volt kivitelezhető. A magyar üzem létrehozásával a cégcsoport nemzetközi és egyben európai vállaltcsoporttá is válik.

Hirdetés
Hirdetés