Marad a digitális oktatás a tanrend végéig, de nyitnak az iskolák!

2020.05.20. 18:10

Marad a digitális oktatás a tanrend végéig, de nyitnak az iskolák!
(Fotó: illusztráció)

Aki akar, június másodikától azért bemehet.

Hirdetés

A járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék a megyékben május 25-től, a fővárosban június 2-től visszatérnek a normális működési rendhez. Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyerekeket, a nyár folyamán egy intézmény legfeljebb két hétre állhat le – mondta Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár a Facebookon. Hozzátette,

a tanév hossza nem változik, és mivel a digitális oktatás jól működik, így a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad.

Június 2-től engedélyezik az iskolákban a pedagógusok és a tanulók oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítés tartását, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása.

A gyermekfelügyeleti rendet az iskoláknak június 26-ig kell megszervezniük és fenntartaniuk. Az intézmények napközis táborokat − a járványügyi szabályok betartása mellett  − szervezhetnek, a nyári táborok szervezéséről viszont még egyeztetnek, arról csak jövő héten tájékoztatnak.

 

oktatásiskoladigitális oktatás

Szóljon hozzá!

Hirdetés