Fidesz: Miskolc baloldali vezetése csődbe viheti a várost

2020.05.05. 17:08

Fidesz: Miskolc baloldali vezetése csődbe viheti a várost
Alakszai Zoltán (Fotó. mti)

Nem kellene barátokat, rokonokat félmilliós és még magasabb fizetésekkel újra alkalmazni - így Alakszai.

Hirdetés

A csődtől félti Miskolcot a Fidesz önkormányzati frakcióvezetője, szerinte Veres Pál (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város) polgármester és csapata nem tudja kezelni a koronavírus-járvány kihívásait.

Alakszai Zoltán, aki a tavalyi választások előtt a borsodi megyeszékhely polgármesterjelöltje volt, kedden sajtótájékoztatón azt mondta, a városvezetés képtelen megoldást találni a jelenlegi gazdasági helyzetre.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a járvány kezelése egész embert és szakértői munkát kíván, Veres Pálnak semmi mással nem kellene foglalkoznia, mint a vírus elleni küzdelemmel, vezetnie a védekezést, az emberek egészségének védelme és a helyi gazdaság érdekében.

A gazdasági válság kihívásaira kellene válaszolni, új költségvetéssel, új beruházási politikával, a kormányzati kapcsolatok felvételével, reagálni kellene a miskolci vállalkozók igényeire, biztosítani, hogy a járvány idején csak a bevételeik arányában fizessenek bérleti díjat, helyi adójukra pedig kérhessenek halasztást

- sorolta a feladatokat. Közölte: hetekkel ezelőtt kezdeményezték, hogy csökkentsék minden képviselő, külsős bizottsági tag és felügyelőbizottsági tag tiszteletdíját.

Ugyancsak jeleztük, hogy nem kellene ennyi politikai tanácsnok, és nem kellene a szocialista idők vezető kádereit, barátokat, rokonokat félmilliós és még magasabb fizetésekkel újra alkalmazni a válság idején, csak ezeken a tételeken több százmillió forintot lehetne spórolni

- fűzte hozzá. Kijelentette: amennyiben visszatérnek a 2010 előtti idők, és nem kezdődik meg a város szakszerű, politikától mentes pénzügyi menedzselése, akkor "Veres Pál és a városvezetésre alkalmatlan, tehetetlen és felkészületlen csapata" heteken belül csődbe viheti Miskolcot.

Veres PálAlakszai Zoltán

Szóljon hozzá!

Hirdetés