Hivatalos: idén elmarad a miskolci operafesztivál

borsodihir.hu

2020.05.06. 14:15

Hivatalos: idén elmarad a miskolci operafesztivál
(Fotó: operafesztival.hu)

A világjárvány miatt a megszokott módon és feltételekkel nem lehet megrendezni az eseményt.

Hirdetés

Miskolc a 2000-es évek elején merész, de jövőbe mutató döntést hozott és egy hosszú, nehézségektől sem mentes úton elindulva azóta is folyamatosan azon dolgozik, hogy bizonyítsa, a zene, a kultúra várost épít, és segítségével az egykori „szürke acélváros” bélyegét maga mögött hagyva a megyeszékhely képes megújulni, újjászületni. Ennek a munkának alapvető, kiemelten fontos eleme lett a Kocsonyafesztivál és a miskolci operafesztivál.

Az immáron huszadik „Bartók+…” a tervek szerint idén június 12-én nyitotta volna meg kapuit a komolyzene hazai és külföldi szerelmesei előtt, ám a koronavírus-járvány miatt nem lehet megrendezni az idei fesztivált.

Az elmúlt hetekben, hónapokban a városvezetés az operafesztivál szervezőivel, szakembereivel együttműködve mindent megtett azért, hogy a járvány szorításában, a veszélyhelyzet ellenére se maradjon el idén a programsorozat, de minden erőfeszítés ellenére mára világossá vált: az Operafesztivál elmarad.

A nyitóprodukcióként tervezett júniusi José Carreras koncert ügyében továbbra is komoly erőfeszítéseket tesz a város, hogy a koncert ellehetetlenülése ellenére a város számára pénzügyileg is a lehető legjobb megállapodás születhessen, a fejleményekről pedig rövidesen tájékoztatást ad a városvezetés, amint azt a szerződéses viszonyok rendezése lehetővé teszi. 
MiskolcBartók Plusz Operafesztivál

Szóljon hozzá!

Hirdetés