Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ketten pályáznak a Miskolci Egyetem rektori címére

| 2020. 05. 27. | 17:11:00
Az alapítványi működésben látják a jövőt.
Ketten pályáznak a Miskolci Egyetem rektori címére
Hirdetés
Hirdetés

Ketten pályáznak a Miskolci Egyetem rektori címére. Piskóti István, a Marketing és Turizmus Intézet egyetemi tanára, Szikszó alpolgármestere, valamint Horváth Zita, a Történettudományi Intézet egyetemi tanára, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár.

[Beillesztett cikk: Borsodi alpolgármester lenne a Miskolci Egyetem rektora]

A két jelölttel a minap.hu készített interjút. Piskóti István úgy fogalmazott, egyértelműen az alapítványi fenntartásra, a „kvázi magánegyetemi” – azaz egy rugalmasabb, egy piacibb, de szigorúbb teljesítmény-elvárású – működésre áttérés, az újra-pozícionálás irányítása motiválta.

– Marketing szakmám révén nemcsak oktatóként, kutatóként, hanem tanácsadóként, szakértő tervezőként számos hasonló esetben formáltam nagy, nemzetközi és hazai cégek tulajdonosi, stratégiai átalakulását, valamint oktatási, kulturális intézmények, városok stratégiai útkeresését. Az egyetemen eltöltött 35 év alapján úgy gondolom, felkészültem arra, hogy sikerre vigyem az átmenetet – mondta.

Horváth Zita 1992-ben került a Miskolci Egyetemre, akkor, amikor elindult a bölcsészképzés. 1997-ben diplomázott, és azóta is az intézményben dolgozik, tanít.

– Itt indult a szakmai karrierem, az oktatói, kutatói és vezetői egyaránt. 2017-ben az egyetem általános rektorhelyettese voltam, ekkor kaptam felkérést a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkári pozícióra, de a tanítással nem hagytam fel. Mindezt az egyetemnek köszönhetem. Szeretnék visszaadni valamit abból, amit kaptam – fogalmazott.

A Miskolci Egyetem a hazai felsőoktatás megkerülhetetlen szereplője – tette hozzá. Az alapítványi fenntartás legnagyobb előnye – folytatta –, hogy miközben az állam továbbra is finanszírozza a működést, a hallgatók továbbra is tanulhatnak államilag támogatott képzésben és részesülhetnek ösztöndíjakban, az egyetem gazdálkodása sokkal rugalmasabbá fog válni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés