Lassan, de normalizálódik az élet a miskolci megyei kórházban

Borsodihir.hu

2020.05.08. 15:33

Lassan, de normalizálódik az élet a miskolci megyei kórházban
A kevésbé kockázatos rendelések a jövő héttől megkezdődnek (Fotó: Freepik)

Egynapos sebészeti ellátások csak júniustól.

Hirdetés

Folyamatosan dolgoznak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban az ellátási keretek bővítésén – adta közre honlapján az intézmény. A kórházban a következő héten nyitják meg azokat a járóbeteg-rendeléseket, ahol a koronavírus-fertőzés átvitelének kockázata alacsony. Várhatóan a május 18-al kezdődő héten nyílnak meg az ebből a szempontból magas kockázatú rendelések. Az egynapos sebészeti ellátások és az endoszkópos kapacitások bővítése júniustól várható.

Továbbra is arra kérik a betegeket, hogy az elkövetkezendő néhány napban kizárólag sürgős esetben keressék a járóbeteg-rendeléseket a háziorvossal történő előzetes konzultáció után.

Az egészségügyi intézményben a bővített feladatok ellátásához szükséges feltételek kidolgozásán jelenleg is dolgoznak, azonban a járvány előtti időszak működési rendjéhez, az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetését megelőző szintre csak fokozatosan térhet vissza az egészségügyi ellátás. Bár az intézkedések következtében az ellátható és ellátandó betegszám a jelenlegihez képest jelentősen növekszik majd, a teljes kapacitással működő struktúra visszaállítása hosszabb folyamat – írták.

A rendelések igénybe vételéhez egyedi óvintézkedésekre van szükség, melyek kezdetben szokatlanok lehetnek, és az ellátást némileg lassítják. A kórház célja az, hogy a kapacitások növelésével párhuzamosan a fertőzés átvitelének kockázata ne növekedjen az egészségügyi ellátás során és mind a páciensek, mind a dolgozók esetében a legnagyobb körültekintéssel, gondossággal járjanak el. 

A járóbeteg rendelések új rendjéről, a beutalási rendről, a kibővített telefonos elérhetőségekről 2 munkanapon belül közleményt adnak ki, melyet követően megindulhat a bővített kapacitású járóbeteg-ellátás. 
kórházMiskolcellátáskoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés