Tovább enyhít a kormány a vidékiek életén: nyithatnak az éttermek!

2020.05.14. 11:12

Tovább enyhít a kormány a vidékiek életén: nyithatnak az éttermek!
Gulyás Gergely (Fotó: MTI)

Vizsgálják, milyen enyhítések lehetnek Budapesten is.

A Pest megyei korlátozások egy részének feloldását jelentette be Gulyás Grergely kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón. Budapestről még nem döntöttek. Pest megye a többi megyével egyenértékű mostantól. A mindenkire kötelező közös szabályokon nem változtatnak, másfél méteres távolság és maszkviselés továbbra is kötelező.

A kormány szerdán tizenkét órán ülésezett, árulta el Gulyás Gergely. Ezen arra jutottak, hogy 64 nappal a veszélyhelyzet kihirdetése után csökken a fertőzöttek és a halottak száma. A miniszter köszönetet mondott a budapestieknek és a Pest megyeieknek, akik

annak ellenére is betartották a korlátozásokat, hogy az ország többi részén már enyhítettek.

A budapesti polgármesterek véleményét csütörtökön délután háromig várja a kormány. A virológusok ajánlásai alapján döntenek majd arról, hogy milyen enyhítések lehetnek Budapesten is.

Gulyás Gergely szerint a vidéken további enyhítő intézkedésekre van lehetőség. A belső zárt részében a tartózkodás megengedett lesz az éttermekben, kávézókban, cukrászdákban, de a dolgozóknak kötelező maszkot viselni, és arra kérik az embereket is, hogy viseljék a maszkot, tartsák be a megfelelő védőtávolságot, hétfőtől vidéken a szabad területen lévő parkok, játszóterek is látogathatóak, és a szállodák, panziók - a védőtávolság betartásával - fogadhatnak vendégeket.

200 főig rendezhető esküvő és lagzi június 1-jétől!

Gulyás Gergelykoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés