Hirdetés
Hirdetés

A mobiljegyet QR-kóddal kell érvényesíteni az MVK járatain

| 2020. 06. 30. | 17:59:00
Akkor célszerű mobiljegyet vásárolni Miskolcon, ha azt egy napon belül fel fogjuk használni.
A mobiljegyet QR-kóddal kell érvényesíteni az MVK járatain
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az MVK Zrt. a mobiljegyet a veszélyhelyzet idején gyorsított eljárással vezette be. Július 1-től válik teljessé a mobiljegy rendszer a járművekre kihelyezett QR-kódokkal, ezért szerdától valamennyi mobiljegyet (jegyeket, bérleteket) felszálláskor érvényesíteni kell – tudatta a társaság. Érvényesítéshez az utas által használt telefonos alkalmazásban (Közlekedési mobiljegy, Simple, Voxpay) ki kell választani az érvényesíteni kívánt díjterméket.

Az érvényes jegyen, bérleten a „kódbeolvasás felszálláshoz” gombra kattintva kell a járművekre kihelyezett QR-kódot beolvasni.

Vonaljegyet akkor célszerű vásárolni mobiljegy alkalmazásban, ha azt egy napon belül fel fogjuk használni. A vonaljegy legkorábban a vásárlás után 2 perccel használható fel utazásra, érvényessége a QR-kód leolvasásával kezdődik és ezt követően negyven percig érvényes. A mobiljegy alkalmazásban vásárolt vonaljegy a vásárlást követő 24 óra elteltével elveszíti érvényességét. Azok a mobiljegy díjtermékek, amelyeknek a használata arcképes igazolványhoz kötött, csak a vásárlás során megadott igazolvánnyal együtt jogosít utazásra.

Hirdetés
Hirdetés