Hirdetés
Hirdetés

Iszonyú zuhatag érte el Miskolcot és környékét

| 2020. 06. 26. | 18:25:00
Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók. +Videó
Iszonyú zuhatag érte el Miskolcot és környékét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Bükk hegység felett június 26-án keletkezett szupercella hozott magával tetemes mennyiségű csapadékot, ami áradatként zúdult. Miskolcra – a belvárosi Szinva-terasz egy része is víz alá került. Szupercella akkor alakul ki, amikor egy zivatarfelhő több légköri tényező okán úgynevezett forgó feláramlással rendelkezik.

Veres Pál polgármester tájékoztatása szerint a tűzoltóság emberei folyamatosan dolgoznak, a város szakmberei pedig már megkezdték a helyreállítást.

Az órákon át tartó vihar Borsod-Abaúj-Zemplénben Miskolcot érintette a legsúlyosabban, itt esett le nagyon rövid idő alatt a legtöbb eső. A hirtelen lezúduló özönvízszerű eső és a lehulló borsónyi jégdarabok a város több pontján is komoly problémákat okoztak. A tűzoltóság szakemberei folyamatosan segítenek a bajbajutottakon, több helyen is szivattyúznak, megdőlt fákat vágnak ki, vagy darabolnak fel, hogy megszüntessék az esetleges útakadályokat.

Egyes előrejelzések szerint még előfordulhat június 26-án újabb nagy mennyiségű eső, éppen ezért a tűzoltóság és a város szakemberei folyamatos készültségben vannak. 

A minap.hu videója a belvárosi állapotokról:

Hirdetés
Hirdetés