Hirdetés
Hirdetés

Lopott ékszerekből fizethette ki az autóját

| 2020. 06. 15. | 13:31:00
Megvárta, míg a miskolci családi rendezvényen elalszanak a házigazdák.
Lopott ékszerekből fizethette ki az autóját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája június 14-én rendelte el annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint június 5-én egy családi rendezvény házigazdáit fosztotta ki, míg azok aludtak.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított egy családi összejövetelen vett részt miskolci ismerőseinél. Az este folyamán a társaság tagjai italt is fogyasztottak, majd miután a házigazda és felesége elment lefeküdni, addig a férfi magához vette a ház egyik szobájában tárolt ékszeresdobozt és annak tartalmával együtt távozott az ingatlanból. A férfi az így megszerezett ékszerekből egy korábban vásárolt autó vételárát fizette ki.

A bűncselekménnyel több mint 2 millió forintos kárt okozott a családnak.

A gyanúsítottal szemben védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntette miatt indult eljárás. A járásbíróság a gyanúsított vonatkozásában fennálló szökés, elrejtőzés, a tanúk esetleges megfélemlítésének, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel elrendelte a gyanúsított letartóztatását július 14-ig.

Hirdetés
Hirdetés