Tíz hajléktalan költözhet bérlakásba Miskolcon

borsodihir.hu

2020.06.30. 09:24

Tíz hajléktalan költözhet bérlakásba Miskolcon

A Vöröskereszt készítette fel őket az önálló életre. Már szakmájuk is van.

Hirdetés

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete támogatásával tíz hajléktalan ember kezdhet munkára épülő, önfenntartó és önellátó életet, amelyre az elmúlt két évben a humanitárius szervezet szociális munkásai készítették fel őket.

Az elmúlt 24 hónapban szakmát szerezhettek, megtanulták jövedelmüket beosztani, takarékoskodni. Mindez a társadalmi beilleszkedésüket szolgálta. A felkészítő időszak megvalósítására a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete 53 millió forintot fordított, amelyet a Széchenyi 2020 program pályázatán nyert el a magyar állam és az Európai Unió közös finanszírozásában.

A program most új mérföldkőhöz érkezett: a tíz rászoruló a napokban beköltözik azokba az önkormányzati lakásokba, amelyeket a Magyar Vöröskereszt kért és bérel Miskolc önkormányzatától. 

Az öt 55 négyzetméteres lakást a Magyar Vöröskereszt miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központjának diplomás szociális munkásai újították fel. Az elmúlt egy hónapban ezek a vöröskeresztes szociális munkások nyílászárót és szanitereket cseréltek, burkoltak és festettek; végül pedig a költöztetésben, a bútorozásban is segítenek a klienseiknek. A felújítási munkák költségét, mintegy 12 millió forintot, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete önerőből finanszírozta. 
hajléktalanVöröskereszt

Szóljon hozzá!

Hirdetés