Hirdetés
Hirdetés

Tüskés szépség született Miskolcon

| 2020. 06. 17. | 12:19:00
Még anyatejen él.
Tüskés szépség született Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy az elmúlt hét esztendőben minden évben, úgy idén sem maradtak kölyök nélkül az észak-amerikai kúszósülök a Miskolci Állatkertben. A család legifjabb tagja egy hónappal ezelőtt jött a világra, mára pedig már egyre ügyesebben kapaszkodik fel a fákra.

Észak-amerikai kúszósülöket 2013 óta mutatnak be a Miskolci Állatkertben. Az első kölyök már abban az évben megszületett. Az egyenesen Észak-Amerikából érkezett szülőpárnak azóta minden évben világra jött egy-egy kölyke, akik később más európai állatkertekben találtak új otthonra. A kúszósülök szaporodása nem csak Magyarországon egyedülálló, de európai szinten is ritkaságnak számít, hiszen a nyilvántartások alapján az idei évben az egész kontinensen mindössze öt további állatkertben nevelkednek kúszósül bébik.

Az Észak-Amerika nagy részén előforduló kúszósül, más néven urzon (Erethizon dorsatum) kölykei mintegy hét hónapos vemhességet követően jönnek a világra. Habár már az újszülötteknél is megfigyelhető a felnőtt állatokra jellemző tüskék megléte, de természetesen ilyenkor ezek még puhák. Néhány napos korukban azonban már elég keményekké válnak ahhoz, hogy hatékony védelmet tudjon nyújtani az óvatlan ragadozók ellen.

Hirdetés
Hirdetés