Újabb zivatar jöhet Miskolcon

Borsodihir.hu

2020.06.27. 11:18

Újabb zivatar jöhet Miskolcon
A megáradt Pece-patak medertisztítása (Fotó: Végh Csaba/Minap.hu)

Az önkormányzat kéri, jelezze a segélyszámon, akinek segítség kell.

Hirdetés

Akinek segítségre van szüksége, hívja a 112-t, egyes előrejelzések szerint előfordulhat, hogy június 27-én újabb nagy mennyiségű eső hullik, ezért a tűzoltóság és a város szakemberei folyamatos készültségben vannak – hívja fel a figyelmet a miskolci önkormányzat. 

Mint írják, az órákon át tartó vihar a megyében Miskolcot érintette a legsúlyosabban, a hirtelen lezúduló özönvízszerű eső és a lehulló borsónyi jégdarabok a város több pontján komoly problémákat okoztak.

– A tűzoltók folyamatosan segítenek a bajbajutottakon, több helyen szivattyúznak, megdőlt fákat vágnak ki, vagy darabolnak fel, hogy megszüntessék az útakadályokat. Ezzel párhuzamosan zajlik a károk felmérése – közlik. 

A városháza június 27-én arról is beszámolt, hogy 74 fő, 11 kisteherautó, 2 nagyteherautó és 2 rakodógép kapcsolódott be a helyreállítási munkálatokba, folyamatosan járva a várost magassági ágvágóval, láncfűrésszel. A Szinva teraszt nagynyomású tisztítóval és fertőtlenítővel mosták át.

A Mivíz Kft-nél a csatornatisztító készenlétes dolgozókat is berendelték, mert több utcában túlfolyt a szennyvíz és a csapadékvíz, emiatt dugulások keletkeztek.
A Major és a Napfürdő utcánál a Pece patak kiöntése miatt egy kombi csatornatisztító gép dolgozott. Két árokásó munkagép egyrészt az Árok utca és a Pallos utca közötti a rácsok tisztítását, az övárok és az úttest iszaptalanítását végezte, míg a Napfürdő és Pacsirta utcák sarkán kikotorták a rácsszemetet és a Major utcai átereszt is kitakarították.
Az MVK Zrt-nek pénteken több forgalmi akadállyal is szembe kellett néznie: a Repülőtéri úti alujáró, a Fürdő út lezárása és az Árok úton, a Forrásvölgy megállóhely után kiöntött patak miatt több járatot is eltereltek.
viharesőMiskolc

Szóljon hozzá!

Hirdetés