Hirdetés
Hirdetés

Velünk a Város: fideszes kampány Miskolc pénzén

| 2020. 06. 12. | 14:19:00
Egyre keményebben támadják egymást a felek.
Velünk a Város: fideszes kampány Miskolc pénzén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A miskolci közgyűlés többségét adó Velünk a Város frakció üdvözli, hogy az általuk támogatott miskolci polgármester vizsgálatot rendelt el az önkormányzatnál és a Miskolc Holding Zrt-nél a „helyi közélet elmúlt 30 évének legsúlyosabb, a Fidesz által elkövetett politikai botránya kapcsán”.

Június 12-i közleményükben azt írják, a jelenlegi információk szerint Alakszai Zoltán korábbi jegyző, a Fidesz-KDNP 2019-es polgármester-jelöltje, valamint Kriza Ákos korábbi fideszes polgármester a tavalyi önkormányzati választás során a város nyomdájából rendeltek kampányanyagokat, és azokat a Miskolci Kulturális Központtal, a miskolci nyugdíjasok pénzéből vagy épp egy városi közalapítvánnyal fizettettek ki.

A MiProdukt Kft-ben, a város nyomdájában a bizonyítékokat megpróbálták eltüntetni, meghamisították a nyilvántartásokat, amit lehetett megsemmisítettek, de egy rutinellenőrzés során lebuktak – állítják. Ami a „nyugdíjasok pénzét” illeti, a Velünk a Város szerint a megvádolt politikusok időseknek szervezett kulturális rendezvények támogatására kértek több tízmillió forintot, de úgy tudják, a közpénzek fideszes választási plakátként végezték.

Azt kérik Veres Pál polgármestertől, hogy a vizsgálatokat terjessze ki a közösségi programokat célzó pályázatokra is, mert azt a gyanújuk, hogy „onnan folyatta ki az előző városvezetés a pénzt kampánycélokra”.

Hirdetés
Hirdetés