Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A közbiztonság miatt támadja a Fidesz-KDNP a miskolci városvezetést

| 2020. 07. 24. | 17:11:00
A Velünk a Város a javuló rendőrségi statisztikákra hivatkozik.
A közbiztonság miatt támadja a Fidesz-KDNP a miskolci városvezetést
Hirdetés
Hirdetés

Folyamatosan gyalázzák Miskolcot a kormánypárti sajtóban, miközben tudják, hogy az állításaik hazugságok – reagált a városi közbiztonsággal összefüggő fideszes állításokra július 24-én Szilágyi Szabolcs és Szopkó Tibor. A Velünk a Város frakciójának tagjai felidézték, a rendőrség jelentése szerint csaknem 14 százalékkal csökkent a regisztrált bűnesetek száma Miskolcon; a közterületen elkövetett bűncselekmények 5, a tulajdon elleni szabálysértések száma 10 százalékkal esett. – Több területen is az elmúlt tíz év legjobb számadatait mutatja a Miskolc 2019-es közbiztonságáról készített rendőrségi beszámoló, amelyben azt írják, a javulást a rendőrök és az önkormányzati rendészek közös munkájával sikerült elérni – hangoztatták. 

Megjegyezték: a rendőrség a belvárosi szórakozóhelyek karantén utáni újranyitását követően azonnal közös ellenőrzéseket szervezett az önkormányzati rendészettel a csendháborítás és a hasonló problémák elleni fellépés érdekében.

A Fidesz-KDNP frakció tagjai közül Hollósy András, Nagy Ákos és Soós Attila július 21-én úgy nyilatkoztak, folyamatosan romlik a miskolciak szubjektív biztonságérzete, több gócponton (Újgyőri főtér, a Centrum környéke) sem sikerül fenntartani a rendet. Arról is beszéltek, hogy a balliberális vezetés ideje alatt (idén januártól júliusig) több, a helyi és országos közvéleményt is felháborító bűneset történt. Az ellenzékiek attól tartanak, hogy Veres Pál polgármester megnyirbálja az önkormányzati rendészet költségvetését, ezért felszólították, növelje a rendészek jelenlétét a városban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés