Hirdetés
Hirdetés

Borsod 6-os választókerületére figyel az ország

Az ellenzéki intézet vezetője szerint van esély.
Borsod 6-os választókerületére figyel az ország
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pulai András, a Publicus Intézet vezetője szerint, a Fidesz kétharmada veszélyben van, ugyanis „a Borsod megye 6-os választókerület időközi országgyűlési képviselőválasztásán sok fog múlni, mert az ellenzék számára az egy nyerhető körzet.”

A Publicus Intézet legutóbbi országos mérése azt mutatja: „az ellenzéki szavazók elégedettek az ellenzéki városvezetésekkel, de még a Fidesz-szavazók negyede is jó véleménnyel van róluk. Ez Budapestre is igaz. Arra is rákérdeztünk, el tudják-e képzelni, hogy ezek közül a városvezetők közül kerüljenek ki az országgyűlési képviselők. A válaszadók több mint nyolcvan százaléka elképzelhetőnek gondolja. Országosan is a szavazók majd’ fele így látja

– ismertette felmérésük eredményét a Hírklikknek az intézet vezetője, aki szerint a közvélemény-kutatás megmutatta azt is, hogy a válaszadók nagy része közös listát szeretne.

A borsodi 6-os választókerületben (Tiszaújváros, Szerencs, Tokaj) azért kell választást tartani, mert a 2018-ban megválasztott képviselő, a fideszes Koncz Ferenc halálos motorbalesetet szenvedett. A választást a helyi választási bizottságnak kell kiírnia a mandátum megüresedésétől számított 120 napon belül, azaz novemberig bezárólag.

Hirdetés
Hirdetés