Géppisztolyok, drogok, lopott autók – TEK-esek fogtak el egy férfit Miskolcon

borsodihir.hu

2020.07.17. 11:29

Géppisztolyok, drogok, lopott autók – TEK-esek fogtak el egy férfit Miskolcon

278 éleslőszer került elő és több kiló amfetamin. +Videók!

Hirdetés

Jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály Vagyonvédelmi Osztálya F. Zoltán miskolci lakossal szemben. Az 53 éves férfi a nyomozás adatai szerint az érdekeltségébe tartozó miskolci telephelyein lopott járműveket – egyeseket szétbontva, konténerekben – tárolt, amelyeket céghálózatán keresztül legalizált.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi elfogására, a járművek lefoglalására, valamint a céghálózat felszámolására július 7-re és 8-ra összehangolt rendőri akciót szerveztek. Ennek alkalmával a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogta F. Zoltánt, a nyomozók pedig kutatásokat tartottak a hozzá kapcsolódó ingatlanokban és telephelyeken. Az akció során a rendőrök 11 nagy értékű autót, illetve számos gépjármű fődarabot, valamint 10,4 millió forint készpénzt és a céghálózathoz tartozó 7 gazdasági társaság (köztük egy szlovák és egy német cég) könyvelési anyagát is lefoglalták. Az egyik szemle alá vont jármű rakterében különböző rejtekhelyeken 6,5 kilogramm por állagú kábítószergyanús anyagot, valamint 5 fegyvert és lőszereket is találtak a nyomozók. A vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag amfetamin, amelynek feketepiaci értéke közel 20 millió forint. A fegyverszakértő megállapítása szerint a két lefoglalt géppisztoly működőképes lőfegyvernek minősül, valamint a tárakban megtalált 278 lőszer éleslőszer.

A nyomozók F. Zoltánt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a Borsod Megyei Főügyészség indítványára a Borsod Megyei Törvényszék elrendelt.

Galéria

drogMiskolcfegyvergéppisztoly

Szóljon hozzá!

Hirdetés