Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megújult a nővérszálló Miskolcon

| 2020. 07. 14. | 20:27:00
A belső felújítás is hamarosan elkezdődik.
Megújult a nővérszálló Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés

Megújult a miskolci, Blaskovics utcai nővérszálló. Az épület külső, energetikai megtakarításokat eredményező korszerűsítése több mint 104 millió forintból valósult meg.

Az 1962-ben épült nővérszálló korszerűsítése során az épület külső homlokzati falazata hőszigetelő rendszert kapott, továbbá a lábazat és a tető utólagos hőszigetelése is megvalósult. A külső nyílászárókat magas hőtechnikai követelményeket kielégítő, korszerű elemekre cserélték. Megújuló energiaforrással az épület korábban nem rendelkezett, de a fejlesztésnek köszönhetően a lapostető teljes felületére új, napelemes rendszert építettek ki. A projekt eredményeként a nővérszálló immáron a környező épületek homlokzati struktúrájához, színéhez és az egységes településképi arculathoz is illeszkedik. A felújítást követően egy esztétikus, korszerű, alacsony fenntartási költségű épület ad majd otthont az intézmény munkatársainak.

A felújításhoz nyert vissza nem térítendő európai uniós támogatást az intézmény több mint 40 millió forintnyi önerővel egészítette ki. Hamarosan az épület belső felújítása következik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés