Hirdetés
Hirdetés

Miskolc nem gócpont, de a környéken egyre több a beteg

| 2020. 07. 17. | 14:46:00
A városvezetés közlése szerint a borsodi megyeszékhelyen öten fertőződtek meg koronavírussal.
Miskolc nem gócpont, de a környéken egyre több a beteg
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A miskolci önkormányzat vezetése ismét összehívta az érintett városi szervek, hivatalok, intézmények illetékeseit, hogy áttekintsék az utóbbi napok nyomán kialakult képet koronavírus-ügyben, hiszen néhány héten belül majdnem kétszeresére nőtt a regisztrált betegek száma a megyében, emellett a környező megyékben, a határon túl, Szlovákiában is több a beteg.

A borsodi megyeszékhelyen a jelenlegi adatok szerint öten fertőzöttek koronavírussal, így kimondható, ma Miskolc nem számít járványügyi gócpontnak – tudatta a városháza.

Hogy ez így is maradjon és ne legyen szükség drasztikusabb intézkedésekre az esetlegesen elérkező „második hullám” miatt – vagyis a tömeges megbetegedések elkerülhetőek legyenek – odafigyelésre és sok tennivalóra van szükség. A polgármesteri hivatal vezetése két úton indult el: egyrészt partnereivel együtt felméri, megfelelőek-e a jelenleg követett szabályok, elegendő-e a védőfelszerelés, és kell-e valahol szigorítani a gyakorlaton, másrészt ráerősít a lakossági tájékoztatásra.

Kiemelték, a városháza minden rendelkezésre álló eszközzel igyekszik felhívni a miskolciak figyelmét, hogy a maszk viselése, a kézmosás, gyakori fertőtlenítés, a tömeg kerülése, az utazások ritkítása az a megoldás, amit ha mindenki követ, sikerülhet vigyázni egymás, azaz mindnyájunk egészségére.

[Beillesztett cikk: Koronavírusos diák dolgozott egy miskolci ügyfélszolgálati irodában]

A helyi operatív törzs július 17-i ülését Varga Andrea alpolgármester vezette, aki kérte az önkormányzati rendészetet, hogy az utóbbi időben amúgy is – rendőri és rendészeti részvétellel – rendszeresen zajló hétvégi ellenőrzéseken fokozottan figyeljenek oda a fiatalok által látogatott eseményekre; a szórakoztató tömegrendezvények ugyanis melegágyaivá válhatnak a fertőzés terjedésének. A városvezetés várja az e téren begyűjtött tapasztalatokat. Hozzátéve: a hasonló megmozdulások korlátozása nem esik a város hatáskörébe, arra jogszabályi lehetőség nincs. A miskolci szociális ellátórendszerben, idősotthonokban és hasonló intézményekben, valamint a jelenlegi is működő óvodákban, orvosi rendelőkben, tanácsadókban az elmúlt hetekben megszokott szabályok maradnak egyelőre érvényben.

[Beillesztett cikk: Nincs maszk? Nincs utazás Miskolcon ]

Hirdetés
Hirdetés