Miskolcra 550-nel több „hívatlan vendég” érkezik

2020.07.13. 13:44

Miskolcra 550-nel több „hívatlan vendég” érkezik
(Fotó: illusztráció)

Minden tettnek meg lesz a következménye - így Varga Judit.

Hirdetés

A kormány célja, hogy szeptember 30-áig megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot, és csaknem háromezer új hely megteremtésével felszámolja a börtönbizniszt - fogalmazott az igazságügyi miniszter hétfőn Veszprémben, tíz büntetés-végrehajtási intézet új épületszárnyainak közös átadórendezvényén.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának közleménye szerint az új intézeti épületszárnyak

  • Állampusztán, Pálhalmán, Sopronkőhidán és Szegeden 110-110
  • Tökölön 220
  • Baracskán és Veszprémben 330-330
  • Kiskunhalason és Tiszalökön 440-440
  • Miskolcon pedig 550 fogvatartott  befogadására alkalmasak.

Varga Judit hangsúlyozta: a nem megfelelő börtönkörülményekre való hivatkozás, a fogvatartottak, illetve képviselőik részére fizetett milliárdos nagyságrendű kártalanítási összeg joggal sérti a társadalom igazságérzetét. A kormány ezért a kártalanítások jogalapjának megszüntetésével oldja fel ezt a helyzetet - hangsúlyozta.

Börtönt építeni egy demokráciában nem a legnépszerűbb intézkedések közé tartozik, mégis, a társadalmi igazságosság érdekében sokszor elkerülhetetlenné válik

- jelentette ki Varga Judit, aki úgy fogalmazott: "bár az ellenzék arra számított, hogy a kitűzött jogpolitikai célt a kormány bűnözők szabadon engedésével éri el, bizonyára csalódottan veszik majd tudomásul ennek ellenkezőjét". Hangsúlyozta: a kormány a klasszikus elvekben és rendszerben hisz, abban, hogy minden tettnek meg van a következménye.

börtönMiskolc

Szóljon hozzá!

Hirdetés