Nem választották meg a fideszest a miskolci gimnázium igazgatójának

hvg.hu

2020.07.01. 18:01

Nem választották meg a fideszest a miskolci gimnázium igazgatójának
(Fotó: Földes Ferenc Gimnázium/Wikipedia)

Fazekas Róbert pályázatát tartották a legjobbnak.

Hirdetés

Nincs új igazgatója a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumnak - tudta meg a hvg.hu. Az információt megerősítette Fazekas Róbert megbízott igazgató, aki maga is pályázott a posztra. Elmondása szerint a pályázatot érvénytelennek/eredménytelennek nyilvánította az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amihez nem fűzött indoklást az oktatási államtitkár. Fazekas megbízása augusztus 15-én jár le, a folytatásról nincs pontos információ. Fazekas a hvg.hu-nak azt mondta, ha az iskola környezetében nem lesz lényeges változás, újra benyújtja pályázatát.

A gimnáziumot korábban a tavaly októberben megválasztott polgármester, Veres Pál vezette.

Korábban sokan párthovatartozása miatt biztos befutóként emlegették Hajdu Hajnalkát, a sajószögedi Kölcsey Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóját, aki egyben a Fidesz tiszaújvárosi szervezetének vezetője és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés tagja.

A miskolci elitgimnázium vezetésére hárman pályáztak, Hajdun és Fazekason kívül az iskola egyik tanára, Kovács Benedek is. Noha a minisztériumnak már nem kell figyelembe vennie a tantestület véleményét, az iskola dolgozói mindhárom pályázatot értékelték.

A honlapjukon közzétett dokumentum szerint Fazekas Róbert pályázatát tartották a legjobbnak.

pályázatFöldes Ferenc Gimnázium

Szóljon hozzá!

Hirdetés