Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sikerült megállítani a járványt Mezőkövesden - így Müller Cecília

| 2020. 07. 31. | 17:04:00
Az utolsó pozitivitást július 23-án észlelték.
Sikerült megállítani a járványt Mezőkövesden - így Müller Cecília
Hirdetés
Hirdetés

El kell kerülni a koronavírus-gócpontok kialakulását, az emberek felelősségteljes magatartása megakadályozhatja azok létrejöttét - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos pénteken Budapesten újságírók előtt. Müller Cecília a mezőkövesdi koronavírus-fertőzések példáján keresztül ismertette a kontaktkutatás módszertanát és járványügyi konzekvenciáit.

Kiemelte: a járvány első hullámának kezelése miatt "relatíve alacsony" a magyarországi megbetegedések száma, ugyanakkor a vírus jelen van az országban, egy-egy fertőzött gócponttá alakíthat egy területet, és ezt el kell kerülni.

A mezőkövesdi esetről közölte: három megye 29 településén 334 embert kerestek fel a népegészségügyi szakemberek és a rendőrök a kontaktkutatás keretében, 43 fertőzöttet azonosítottak, közülük 27-en tünetmentesek voltak, 16-an mutattak tüneteket, öt beteg került kórházba. Az országos tisztifőorvos jó hírnek nevezte, hogy 334 emberből 260-an már elhagyhatták a hatósági házi karantént, az utolsó pozitivitást július 23-án észlelték, ezért elmondható, hogy sikerült megállítani a járványt a dél-borsodi városban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés