Hirdetés
Hirdetés

Vendéglátóhelyeket ellenőriztek a Szinva-teraszon és környékén

| 2020. 07. 13. | 19:05:00
Alig találtak szabálytalanságot a miskolci belvárosban.
Vendéglátóhelyeket ellenőriztek a Szinva-teraszon és környékén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összevont hatósági ellenőrzést tartottak július 10-én, az esti órákban a Szinva-teraszon és környékén működő vendéglátóhelyeknél – az ellenőrzésben a polgármesteri hivatal, az önkormányzati rendészet, a rendőrség, a fogyasztóvédelem, és a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai vettek részt.

Az akcióban a közterületek jogszerű használatát és a kereskedelmi, fogyasztóvédelmi jogszabályok betartását ellenőrizték, de vizsgálták azt is, hogy kiszolgálnak-e szeszesitallal fiatalkorúakat a szórakozóhelyeken, és azt is, hogy fogyasztanak-e közterületen is alkoholt a szórakozni vágyók.

Az ellenőrzött vendéglátóhelyeken csak kisebb és pótolható hiányosságokat találtak a hatóságok, az általuk végzett próbavásárlás pedig, amellyel azt vizsgálták, hogy kiszolgálnak-e fiatalkorút alkohollal, szintén nem tárt fel szabálytalanságot.

A közterületi szabálysértéseket tekintve már nem zárult ennyire jó eredménnyel az ellenőrzés - a rendészet és a rendőrség  munkatársainak csendháborítás, köztisztasági szabálysértés és közterületen történő alkoholfogyasztás miatt is több esetben kellett intézkedniük.

Hirdetés
Hirdetés