Hirdetés

Vigyázat! Borsodban kialakulóban egy gócpont!

| 2020. 07. 07. | 17:08:00
Több új fertőzöttet regisztráltak kedden Mezőkövesden is.
Vigyázat! Borsodban kialakulóban egy gócpont!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt napok koronavírus-adatában szembetűnő volt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nőtt a koronavírus megbetegedések száma. A kedd reggeli 16 esetből 12-t ebben a megyében regisztráltak, hétfőn a 6 új esetből ötöt, így összességében már 80 fölött van a fertőzöttek száma a megyében - derül ki a kormány tájékoztatóoldala, a koronavirus.gov.hu adataiból.

Mezőkövesd polgármestere, Fekete Zoltán kedden konkrét számok említése nélkül közölte, hogy a településen több koronavírussal fertőzött személyt igazoltak. A településen a kontaktkutatások, a szükséges járványügyi megfigyelések és zárlatok elrendelése folyamatosan zajlik – tette hozzá a városvezető, aki arra kéri a mezőkövesdieket, hogy tartsák be a már jól ismert szabályokat, azaz kerüljék a közvetlen érintkezéseket, használjanak szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt.

Forrás: portfolio.hu

A portfolio.hu grafikont készített a borsodi adatokból. Látható, hogy nagyon sokáig nem volt új eset a megyében, sőt, az adattisztítás során még levonásra is kerültek egyes esetek. A jelenlegi növekedés ehhez képest szemmel látható, nem kizárt, hogy egy helyi gócpont van kialakulóban, bár remélhetőleg csak egy csoportos megbetegedésről van szó, és a kontaktszemélyek körében terjed a járvány.

A Ripost kérdésére válaszolt Müller Cecília országos tisztifőorvos a kövesdi koronavírus-esetekkel kapcsolatban. Megerősítette, a fertőzés egy oktatási intézményben történt, egy értekezleten. Hozzátette: a megyei kormányhivatal és a Nemzeti Népegészségügyi Központ „halmozódást” észlelt, ezért elkezdték a kontaktkutatásokat és a teszteléseket, és kiderült: eddig 21 igazolt fertőzöttet találtak, közülük húsz borsodi, egy hevesi. A kontaktkutatások továbbra is zajlanak, így akár újabb esetekre is fény derülhet.

Hirdetés