Hirdetés
Hirdetés

A leggyakoribb tanulástípusok

| 2020. 08. 11. | 19:05:00
Hasznos lehet, ha most jelentkezel tanfolyamra
A leggyakoribb tanulástípusok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tanulni bármikor és bármeddig lehet. Olyan nincs, nem létezhet, hogy túl idősek vagyunk a tanuláshoz. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy már hallottunk olyanról, hogy valaki 85 évesen diplomázott le, vagy 90 évesen érezte azt, hogy vissza kell ülnie az iskolapadba. 

Nem csak akkor lehet szükségünk újabb tudásra, ha dolgozunk, hiszen rengeteg inaktív korú, azaz idősebb ember érezte már úgy, hogy nem akar úgy eltávozni ebből a világból, hogy nem járt egyetemre, vagy nem tanulta ki egy olyan szakma csínját-bínját, ami mindig is érdekelte, de aztán a karrierje egészen másként alakult. 

Amennyiben most szeretnél jelentkezni valamilyen képzésre, akkor a Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. tanfolyamait is érdemes megnézni, hiszen hazánkban elég sok helyen, többek között Miskolcon is szerveznek nagyon hasznos és izgalmas képzéseket. Milyen miskolci tanfolyamok közül válogathatsz? Egészségügyi OKJ képzések, gépészeti OKJ képzések, informatikai OKJ képzések, kereskedelmi OKJ képzések, közgazdasági OKJ képzések, pedagógiai és kulturális OKJ képzések, szociális OKJ képzések, ügyviteli OKJ képzések. 

Az egyéb képzések és tréningek kategóriában is nagyon sokféle képzés, tréning közül válogathatunk: stresszmenedzsment képzés, munkavédelmi képviselő alapképzés, munkavédelmi képviselő továbbképzés, konfliktuskezelés tréning, tárgyalástechnika tréning, önismeret fejlesztése tréning, motivációs technikák tréning. A következő képzések is nagy érdeklődésre tartanak számot: vállalkozási alapismeretek tréning, informatikai alapok tréning, állampolgári részvételt erősítő tréning, belső képzés- hatékony munkavégzés a nőközpontokban tréning, intézményi kommunikáció tréning, munka és magánélet összehangolása tréning, munkaerőpiaci reintegrációs képzés, munkajogi alapismeretek tréning, munkavédelmi ismeretek tréning, munkáltatók képzése tréning, szülői kompetenciák fejlesztése tréning, társadalmi partnerképzés tréning és tűzvédelmi ismertetek tréning. 

Mielőtt belevágsz a tanulásba, jó, ha tudod, hogy melyik tanulás típusba tartozol, azaz hogyan sajátíthatod el a leghatékonyabban a megszerezett ismereteket. A cikkben 6 ilyen típust sorolunk fel. 

A verbális típus

A verbális típusnak nem elég csak a leírt jegyzeteket elolvasni, az ott leírtakat szóban is hallania kell. Aki ebbe a típusba tartozik, nem szeret egyetlen órát sem kihagyni, mert az írásbeli jegyzetek nem pótolják számára az iskolában elhangzottakat. 

Akik gesztikulálva tanulnak

Olyan tanulók is akadnak, akik csakis akkor jegyzik meg a tananyagot, ha közben sétálnak, magyaráznak, gesztikulálnak. Nincs ebben semmi különös. A hangsúly nem a tanulás módján van, hanem, hogy ki, hogyan tudja hasznosítani az adott ismereteket. 

A közösségben tanulók

Sok ember képtelen megszokni a kollégiumot, és sokan nem tudnak könyvtárban sem tanulni. Másoknak viszont éppen a szociális csoportok adnak egyfajta biztonságot és emberek között képesek csak az új ismeretek elsajátítására. 

Az egyedül tanulók

A magányosan tanulók, nem feltétlenül introvertált személyiségek. Pusztán csak jobban szeretnek egyedül tanulni és jobban meg tudnak jegyezni új ismereteket, mintha egy közösségben ülve kellene megtanulni a tananyagot. 

A vizuális típus

A vizuális típusú ember csak úgy képes sok dolgot megtanulni, megjegyezni, ha egyrészt leírja saját kezűleg a jegyzeteit, másrészt különféle jeleket, szimbólumokat használ a jegyzeteiben, és így a vizsgán is könnyebben ugranak be a megtanultak. 

A zene mellett tanulók
​Vannak olyan személyek, akik csak úgy képesek elsajátítani az ismereteket, ha közben zenét hallgatnak. Ezek az emberek még arra is emlékeznek esetlegesen, hogy melyik tételnél, milyen zeneszámot hallgattak. Az sem meglepő náluk, hogy csakis akkor képesek új ismereteket memorizálni, ha tanulás közben, a tanulás végeztével, hangosan vissza is mondják a megtanult szöveget. 

Hirdetés
Hirdetés