Hirdetés
Hirdetés

Életfogytiglani fegyházzal büntetnék az egyik miskolci rablót

| 2020. 08. 04. | 16:34:00
A taktakenézi férfiak megverték, összekötözték és sorsára hagyták áldozatukat.
Életfogytiglani fegyházzal büntetnék az egyik miskolci rablót
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Súlyosbítaná a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség annak a két taktakenézi férfinak a szabadságvesztés-büntetését, akik 2017 végén saját házában kiraboltak és kis híján megöltek egy idős embert Miskolcon.

A bűneset idején 21 és 19 éves férfiakat a Miskolci Törvényszék idén júniusban rablás, testi sértés, valamint személyi szabadság megsértése bűntettek miatt 14 év és 12 év fegyházzal sújtotta. Az elsőfokú ítélet tényállása szerint a vádlottak a késő esti órákban kerítésléccel törtek rá a hatvanas éveiben járó, beteg férfira, akit bántalmaztak, majd késsel és a házának felgyújtásával fenyegettek meg. Miután pénzének, telefonjának és bankkártyájának átadására kényszerítették, zsinórral székhez kötözték, száját betömték, leragasztották, testére súlyos tárgyakat helyeztek, majd sorsára hagyták. Az elkövetők a sértett bankkártyájáról még akkor lehívtak valamennyi pénzt, amelyet elvásárolták.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség augusztus 3-i közleménye alapján a megvert ember egyebek mellett súlyos koponyatöréses sérüléseket szenvedett, eltörték az ujját. Amikor több mint 24 óra elteltével rátaláltak, már életveszélyes állapotban volt. A vádhatóság társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérlete, valamint erőszakkal, felfegyverkezve, társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntette és csalás bűntette miatt emelt vádat, de a bíróság másként minősítette az ügyet.

Álláspontjuk szerint a támadók erőszakos magatartásának minősítése törvénysértő, a vádlottak ugyanis mindent megtettek a sértett halála érdekében. Az, hogy végül nem következett be – tették hozzá –, az ő akaratuktól teljesen függetlenül történt. A fellebbviteli főügyészség az egyik vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását, társa esetében pedig a büntetés számottevő súlyosítását kérte vagyonelkobzással.

Hirdetés
Hirdetés