Hirdetés
Hirdetés

Karácsonyék nem kommentálják a szerencsi jelölt antiszemita megjegyzéseit

Bíró László Judapestként emlegette Budapestet.
Karácsonyék nem kommentálják a szerencsi jelölt antiszemita megjegyzéseit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szerencsi időközi választáson indított jelöltjéről, a jobbikos Bíró Lászlóról kiderült, hogy antiszemita, rasszista megjegyzéseket tett Facebookon. Többek között „judapestként” emlegette Budapestet, valamint a szerencsi és környéki szállodák zsidó vendégeit „tetűcsúzdásoknak” nevezte.

A kijelentései kapcsán a mandiner.hu megkereste Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét is, akinek a pártja – a Párbeszéd – része az ellenzéki összefogásnak, tehát Bíró az ő jelöltjük is, ráadásul az általa vezetett várost nevezte „judapestnek” a jobbikos jelölt. Választ a főpolgármestertől nem kapott a portál, csupán Karácsony egyik helyettese, a Kerpel-Fronius Gábor nyilatkozatára támaszkodhatunk, ő az RTL Klubnak nyilatkozott. Szerinte őszinte bocsánatkérést hallottunk Bíró részéről, és az eddigi munkája meggyőzte őket a személyiségéről, de fontos, hogy miként reagál majd a jövőben – jegyezte meg.

Emellett Márki-Zay Péterhez is eljuttatták a kérdést, aki ugyancsak nem reagált a megkeresésre. A hódmezővásárhelyi polgármester egyébként jelen volt Bíró László jelöltként való indításának bejelentésén is. Megkérdezték az MSZP-t, a DK-t és a Momentumot is, de a cikk megjelenéséig ők sem kommentálták a szerencsi jelöltjük korábbi megnyilvánulásait.

Hirdetés
Hirdetés