Hirdetés
Hirdetés

Megfertőződött a DVTK egyik munkavállalója

| 2020. 08. 31. | 12:56:00
A miskolci klub több dolgozója is otthoni karanténba vonult.
Megfertőződött a DVTK egyik munkavállalója
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVTK egyik munkavállalója koronavírus-fertőzésre utaló, enyhe tünetket tapasztalt magán, majd önkéntes karanténba vonult és elvégeztette a PCR tesztet, ami pozitív lett – tudatt a klub honlapján.

Mint írták, az érintett munkavállaló a betegség észlelése és az önkéntes karanténba vonulása előtt fél napot töltött az irodában, az edzőközpontban nem járt, az első csapat tagjaival és a DVTK szakmai stábjával nem találkozott. 

Szabó Zsolt, a DVTK orvosigazgatója közölte, augusztus 29-én – a járványügyi hatóságokkal való egyeztetés után – sorra vették azokat, akikkel az érintett munkavállaló az elmúlt hét során kapcsolatba került. – A jelenlegi járványügyi tudásunk, a vírus terjedésével kapcsolatos ismereteink, és az érvényben lévő rendelkezések alapján az ÁNTSZ döntése alapján a DVTK összes érintett dolgozója szeptember 8-ig otthoni karanténba vonult és folyamatos járványügyi tesztelésben részesül. Fontos megjegyezni, hogy jelenleg – az érintett kolléga kivételével – a DVTK dolgozói és sportolói között egyetlen olyan személy sincs, akinek bármilyen betegségre utaló tünete lenne! A DVTK az eset kapcsán azonnal létrehozta a DVTK Járványügyi Operatív Törzsét, aminek fő feladata a DVTK dolgozóinak és sportolóinak védelme, egészségének megőrzése – fogalmazott az orvosigazgató. 

Hirdetés
Hirdetés