Hirdetés
Hirdetés

A brutálisan megvert miskolci nő és volt párja is perel

| 2020. 09. 28. | 16:22:00
Az asszony tízmilliót kér, a férfi ötöt.
A brutálisan megvert miskolci nő és volt párja is perel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint arról többször beszámoltunk, országos felháborodást váltott ki az az eset, amikor a gyanú szerint K.I. felismerhetetlenre verte a hatgyermekes Orosz Bernadettet. Az üggyel kapcsolatban a Miskolci Törvényszéken szeptember 28-án perfelvételi tárgyalást tartottak személyiségi jogi perben.

A felperes férfi személyiségi jog megsértése miatt keresettel élt az alperes nővel szemben a törvényszéken. Kérte, hogy a törvényszék ítéletében állapítsa meg, az alperes megsértette a személyes adatainak védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy korábban a nő saját közösségi oldalán nyilvánosságra hozta a férfi nevét, foglalkozását, és egyéb személyes adatait.

Az alperesnek a közösségi oldalán tett közlése miatt kérte annak a megállapítását is, hogy az alperes megsértette a jóhírnevét és a becsületét. A felperes 5 millió forint összegű sérelemdíj megfizetésére kérte kötelezni a nőt.

Az alperes a kereset elutasítására irányuló kérelme mellett viszontkeresetet terjesztett elő, melyben azt kérte megállapítani, hogy felperes korábbi bántalmazó magatartásával megsértette az élet, testi épség és egészséghez fűződő személyiségi jogait. A jogsértés miatt 7,8 millió forint összegű sérelemdíj és a jogsértéssel összefüggésben felmerült 2,2 millió forint összegű kártérítés megfizetésére kérte kötelezni a felperes férfit. Az alperes kérte az eljárás felfüggesztését a férfival szemben indult büntetőeljárás jogerős befejezéséig, azonban azt a felperes ellenezte. A vonatkozó eljárásjogi szabályok értelmében az eljárás felfüggesztésére nem volt lehetőség, ezért a bíróság a perfelvételi tárgyalást tarott.

Hirdetés
Hirdetés