Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták a miskolci gasztroenterológiai profilú szakrendeléseket

| 2020. 09. 10. | 19:25:00
A járvány miatt eltolódott az épületegység avatása.
Átadták a miskolci gasztroenterológiai profilú szakrendeléseket
Hirdetés
Hirdetés

Új épületbe költöztek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai profilú szakrendelései idén, még az év elején.

A zöldmezős beruházás építését/kivitelezését a Jánosik és Társai Kft. munkatársai végezték, és az ütemtervnek megfelelően fejezték be a munkát; ennek köszönhetően a megyei tagkórház belgyógyászati tömbje egy teljesen új gasztroenterológiai épületegységgel bővült. Az ünnepélyes átadást ez év március elejére tervezte az egészségügyi intézmény, ám a világméretű pandémia közbeszólt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház területén, a meglévő Onkosebészeti épület és a Belgyógyászati épületek közötti építették meg az új gasztroenterológiai szakrendelő részt, amely főbejárattal kapcsolódik a belső udvari térhez, mozgáskorlátozott bejárattal az udvaron kialakított 78 férőhelyes térburkoló kővel és parkosított zöldfelülettel ellátott parkoló területhez, valamint belső ajtókkal az onkosebészeti pavilon és a belgyógyászati-kardiológiai épülettömb földszinti szakrendelőinek elérhetőségéhez.

Az új épületben kialakították a 100 fő elhelyezését biztosító betegvárót – betegirányító pulttal, a 7 vetkőző fülkével ellátott rendelő-vizsgáló egységet, egy kétágyas fektető helyiséget, központi endoszkóp mosóhelyiséget, betegforgalmi és személyzeti szociális vizesblokkokat, valamint raktárhelyiségeket.

A rendelő-vizsgáló helyiségek orvosszakmai funkciók szerint:

- 1 gasztroenterológiai szakrendelő
- 1 gasztroenterológiai vizsgáló-kezelő
- 2 colonoscopia vizsgáló-kezelő
- 1 UH vizsgáló és terápiás colonoscopia kezelő
- 1 db IBD (irritábilis bélszindróma) szakrendelő
- 1 db IBD kezelő

Az új épületrész beépített alapterülete: 676 négyzetméter.

A beruházás összköltsége: bruttó 674 millió forint – saját forrás.

A kivitelezés 2019. március 11-én kezdődött, 2019 novemberében fejeződött be. Az új betegellátó egységben (a kórházi mobiliákkal és egészségügyi gép-műszerekkel történő felszerelést követően) a szakmai ellátás január 13-tól indult.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés