Hirdetés
Hirdetés

CineFest Special Miskolc 2020

| 2020. 09. 14. | 10:49:00
Útmutató a CineFest ismétlődő és állandó programjaihoz.
CineFest Special Miskolc 2020
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő nemzetközi filmes rendezvényt, a miskolci Jameson CineFestet idén a járvány miatt rendhagyó formában rendezik meg. Új, versenyfilmek ezen az éven nincsenek, azonban az ország egyik legnagyobb városa most sem marad filmes fesztivál nélkül.

Az egyik ilyen attrakció a Tekints be a mozi gépházba! volt vasárnap 13 és 15 óra között. A Művészetek Házában félórás turnusokban maximum ötfős csoportokat vezettek körbe, és mutatták meg, hogyan működnek a mozi újabb, digitális és régebbi, analóg technikai berendezései, mint amilyen a filmszalag visszatekerő. Sőt, a vendégek még egy 35 milliméteres filmszalagot is kézbe vehettek. A két mozigépész egyebek közt megosztotta tapasztalatait, például arról, hogy a nap végére mennyire befűti a kis, otthonosan berendezett helyiséget a két gép, és mennyivel kényelmetlenebb onnan nézni a filmeket, mint a nézőtérről.

A nyílt napot szeptember 18-án 14 órától megismétlik, de akit érdekel, annak sietnie kell, mert már alig maradt lefoglalható hely az előzetes regisztrációhoz kötött programra. Feliratkozás ITT

Akik erről lemaradnának, azoknak is tartogat még állandó programokat a CineFest: A Jobb, mint a film kiállítás a Művészetek Házában a galéria emeletén és az aulában, ahol magyar alkotók által készített moziplakátokat állítanak ki egészen szombatig. Itt megtalálhatók a harmincas-negyvenes évek magyar és külföldi sikerfilmjeinek poszterei.

A Cinefest Lounge gasztroprogram lemezlovasokkal is várja a vendégeket a Művészetek Háza előtti téren minden délután öt órától.

Kiss Tamás

Hirdetés
Hirdetés