Hirdetés
Hirdetés

Egy napra ismét piaccá vált Miskolc sétálóutcája

| 2020. 09. 07. | 09:39:00
Igazi kincsek a legváltozatosabb témákban.
Egy napra ismét piaccá vált Miskolc sétálóutcája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 6-án a miskolci sétálóutca megtelt régiségekkel. A Miskolci Régiségvásár évek óta meghatározó eleme minden hónap első vasárnapjának, amikor az ország egész területéről érkeznek árusok, hogy kínálják régiségeiket. Februártól az Erka Art Városszervező, Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. szervezi az eseményt. Habár a járvány miatt áprilisban és májusban nélkülöznünk kellett a programot, júniustól újra megnyílt. Azóta minden alkalommal a kipakolás reggel hét órakor kezdődik, és változóan – az időjárástól függően – nagyjából délután négy óráig tart.

A Centrumtól eégszen a Városház térig nyúlik az árusok által felállított asztalok sora. Még olyanok is akadnak, akik a földön vagy akár a padon árultak. A portékák között szinte minden megtalálható a bélyegektől kezdve a katonai relikviákon át a tűzzománc képekig. Az árusoknál lehetet alkudni: amikor egy üzlet megköttetik, azt mind a vevő, mind az árus örömmel nyugtázza. Igaz, a legtöbben csak nézelődni érkeztek, néhányan egyenesen külföldről.

A járvány és az iskolakezdés sem szegte kedvét a városiaknak, hogy kilátogassanak az egy napra piaccá alakult utcára, ahol minden korosztály képviseltette magát.

A maszk használata ugyan kötelező lett volna, de a rendezvény szabadtéri volta és a hőség miatt sokan úgy ítélték meg, hogy erre nekik nincs szükség. A villamosmegálló hőmérőjének tanúsága szerint 25 és 33°C között alakult a hőmérséklet, és egyetlen felhő sem tarkította az égboltot.

Sajnos azonban nem mindenkinek volt felhőtlen a vásár, mert délelőtt az egyik árus csellóját leejtették, így rendőrt kellett hívni.

A vásár hangszereléséről egy népviseletbe öltözött énekes és két harmonikás gondoskodott, akik néha még pénzt is kaptak a hallgatóságtól.

Ha nem lesznek szigorítások a járvány miatt, akkor októberben újra ellátogathatunk Miskolc belvárosába régiséget vásárolni.

Kiss Tamás

Hirdetés
Hirdetés