Katasztrófa fenyeget - így az orvosi kamara borsodi elnöke

2020.09.08. 08:02

Katasztrófa fenyeget - így az orvosi kamara borsodi elnöke
Csilek András az ATV-ben

Csilek András szerint nehéz dönteni arról, hogy mi a legcélszerűbb védekezési mód.

Hirdetés

Minden eddiginél magasabb az aktív fertőzöttek száma Magyarországon, a Magyar Orvosi Kamara szerint a második hullám katasztrófával fenyeget. Hogy miért, arról Csilek András infektológus, a Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnöke beszélt az ATV Start című műsorában. Csilek András szerint

tavasszal radikális intézkedésekkel sikerült az első hullámot ellaposítani, most viszont kialakulóban van „maga a járvány”.

A megyei kamarai elnök arról is beszélt, hogy az állampolgárok nehezen viselik a korlátozásokat, legyen szó akár az otthon maradásról, akár a maszkviselésről, ezért nagyon veszélyes, ha szakmai berkekből megerősítést kapnak a szkeptikus hangok. Ezért tartja fontosnak a MOK fellépését a vírusszkeptikus orvosokkal szemben. A megyei kamarai elnök azt is elmondta: ez egy új járvány, új betegség, új vírus, nem tudjuk még, hogyan lehet ellene védekezni, ezért fontos minden szabály betartása.

Csilek András szerint nehéz dönteni arról, hogy mi a legcélszerűbb védekezési mód a járvánnyal szemben. Szerinte a tökéletes megoldás orvosi szempontból az lenne, ha ismét leállítanák az országot, de ennek hatalmas lenne a társadalmi ára. Összhangba kell hozni a gazdasági-társadalmi és orvosi szempontokat – tette hozzá.

 
járványkoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés