Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Napelemes autóbeálló nyílt Miskolctapolcán

| 2020. 09. 24. | 11:49:00
Exkluzív szolgáltatás.
Napelemes autóbeálló nyílt Miskolctapolcán
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 22-én Veres Pál, Miskolc polgármestere és Irlanda Boglárka, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatósági megbízottja megnyitotta az e-autósok részére Miskolctapolcán telepített napelemes autóbeállót.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ, az E.ON csoport tagja az első közterületi töltőjének telepítése óta széles körű tapasztalatokat gyűjtött nem csak töltőinfrastruktúra telepítése, üzemeltetése és értékesítése, hanem e-autó flotta és IT háttér üzemeltetése terén is. Az ÉMÁSZ Miskolc városának hosszú távú partnere az e-mobilitás fejlesztésében is. 2012-ben helyezte üzembe Miskolcon az első elektromosautó-töltőt.

2019. május 21-én, az ÉMÁSZ fennállásának 125. évfordulója alkalmából tartott miskolci ünnepségen jelentette be az ÉMÁSZ, hogy jövőorientált projektként létre kíván hozni Miskolcon egy napenergiával működtetett autóbeállót, kiegészítve további elektromosautó-töltőkkel. A projekt megvalósítása 2019-ben kezdődött, az önkormányzat és a hatóságok szoros együttműködésében és kiemelt támogatásával. Az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. és ÉMÁSZ Hálózati Kft. által megvalósított napelemes autóbeálló megnyitásával további lépést tettünk Miskolc városával közösen az elektromosautó-töltők hálózatának bővítése érdekében.

A Bluetop OPTI A1 7,5 típusú napelemes autóbeállót, úgynevezett carportot, a miskolctapolcai ingyenes nagy parkolóban építették ki. A létesítmény egyszerre 3 személygépjárművet tud fogadni, az e-autó töltők a bal és jobb oldali lábakon vannak. A carport tetején 21 napelempanel összesen 6,3 kWp teljesítménnyel biztosítja a zöld energiát a töltők és a beépített LED világítás számára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés