Hirdetés
Hirdetés

Öt év börtönt is kaphatnak az idős miskolci férfi kifosztói

| 2020. 09. 18. | 11:10:00
Több mint egymillió forintot zsákmányoltak.
Öt év börtönt is kaphatnak az idős miskolci férfi kifosztói
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte két férfi letartóztatását, akik óvatlanságát kihasználva kifosztottak egy idős férfit Miskolcon. A nyomozás adatai szerint a két gyanúsított augusztus 22-én délután megjelent az egyedül élő, idős sértett Miskolc egyik peremterületén lévő lakásánál. Miután csengetésükre a férfi ajtót nyitott, közölték vele, hogy használati cikkeket akarnak ingyenesen átadni neki. A sértett a gyanúsítottaktól átvett egy terméket és visszament a lakásába. A elkövetők egyike azonban utána ment és felajánlotta neki, hogy az autójukban lévő összes tárgyat megvásárolhatja 120 ezer forintért.

A sértett ebbe beleegyezett, és a gyanúsított jelenlétében elővette a pénzkazettáját, abból készpénzt vett ki, majd a kazettát a szobában lévő ágyra tette.

Ekkor már a másik elkövető is a lakásban tartózkodott, társával együtt a bűncselekmény felismerésére koránál fogva korlátozottan képes sértett figyelmét különféle kérdésekkel elterelték, majd ezt kihasználva egyikük a pénzkazettát az abban tárolt 1 millió 280 ezer forint készpénzzel, arany nyaklánccal és egy női pénztárcával együtt magához vette, majd távoztak.

A Miskolci Rendőrkapitányság a két férfit társtettesként elkövetett kifosztás bűntettével gyanúsítja, mely bűncselekmény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hirdetés
Hirdetés