Hirdetés
Hirdetés

Rács mögött a miskolci emberölés gyanúsítottja

| 2020. 09. 18. | 15:03:00
Akár 15 évet kaphat.
Rács mögött a miskolci emberölés gyanúsítottja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akik a gyanú szerint olyan súlyosan bántalmazta alkalmi ismerősét, hogy a sértett életét vesztette. Horváth Dóra a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője az üggyel kapcsolatban arról tájékoztatott: a rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított és a sértett férfi egy ingatlan területén, de külön lakrészben éltek Miskolcon.

Idén szeptember 12-én együtt italoztak, majd a gyanúsított ezidáig ismeretlen okból a sértettre támadt, többször megütötte és megszúrta, majd a holttestet ágyneműbe csomagolta és az udvaron lévő kútba dobta.

A gyanúsítottal szemben emberölés miatt indult eljárás, mely bűncselekmény akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés súlyosságára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne, illetve a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítási eljárás lefolytatását.

A gyanúsított személyi körülményeire figyelemmel az sem zárható ki, hogy újabb bűncselekményt követne el. Mindezen indokok alapján a járásbíróság október 18-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását - tette hozzá a sajtószóvivő. 

A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés