Több tanár is koronavírusos az egyik miskolci iskolában

borsodihir.hu

2020.09.15. 19:24

Több tanár is koronavírusos az egyik miskolci iskolában

Több osztály karanténba került.

Hirdetés

Hirdetés

A Miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Tagiskolája honlapján tudatta: a múlt héten két táppénzen lévő munkatársnak is pozitív lett a tesztje, de ők már korábban otthon maradtak.

Vizsgálatot rendeltek el, majd kiderült, hogy az esetszám négyre nőtt időközben, másik két pedagógus is koronavírusos lett.

Az intézményben szeptember 15-én helyszíni szemlét tartott a megyei kormányhivatal osztályvezetője és közegészségügyi szakügyintézője. Megállapították, a pedagógusok körében újabb szoros kontaktot nem lehetett megállapítani, mivel az iskola szektorokra van bontva. 

Az érintett osztályok (2.b; 3.a; 4.a) egy adott szektorban helyezkednek el. Azóta ezek a közösségek járványügyi megfigyelés alá kerültek.

Az osztályok tagjai – a hatósági határozatnak megfelelően – kötelezően otthon maradnak. Az iskola felajánlotta az iskolai felügyelet lehetőségét azon szülők számára, akik semmilyen más módon nem tudják gyermekük elhelyezését megoldani. Ennek helye egy izolációs terem lesz, ahol kizárólag csak ezek a tanulók kerülnek elhelyezésre, maximum 10 fős csoportban.

A fenntartó és a hatóság a protokoll szerinti minden segítséget megad az izolációs terem kialakításához, működtetéséhez.
Miskolckoronavírus

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés