Többmilliós ajándék Miskolcnak a védekezéshez

minap.hu

2020.09.21. 17:32

Többmilliós ajándék Miskolcnak a védekezéshez
Fotó: minap.hu, Juhász Ákos

Csaknem százszázalékos biztonságot nyújt.

Hirdetés

Háromezer darab arcpajzsot adományozott Miskolc önkormányzatának a „3D nyomtatás a koronavírus ellen!” csoport. A felajánlást szeptember 21-én vette át Veres Pál, Miskolc polgámestere a szervezet képviselőitől, Bátyi Zoltántól, Havasi Attilától a csoport alapítói és vezetőitől, valamint Mihalik Gábor regionális vezetőtől - írja a minap.hu.

A csoport tavasszal, a koronavírus-világjárvány első hulláma idején alakult. A vírus elleni harc világszerte jelentős erőket mozgatott meg, 3D-csoportok alakultak, hogy orvosi eszközöket, alkatrészeket, védőfelszereléseket gyártsanak a kórházaknak.

Az adomány értéke 4,5 millió forint. Az arcpajzs előnye, hogy fültől-fülig a teljes arcot eltakarja, így annak viselése nagyobb biztonságot jelent, mint pusztán a hagyományos maszkoké - írták.

Az egészségügyi szakemberek tapasztalatai szerint a pajzs és a maszk együttes használata csaknem százszázalékos biztonságot jelent.

A pajzsokat elsősorban az önkormányzati óvodákban, bölcsődékben, idősellátó és szociális intézményekben, valamint az ügyfélszolgálatokon fogják használni.
Miskolcvédőmaszk

Szóljon hozzá!

Hirdetés