Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tovább módosíthatják Miskolcon, hogy mikor csengetnek be az iskolákban

| 2020. 09. 01. | 18:35:00
A megbetegedések számának emelkedése miatt a polgármester összeívta az operatív törzset.
Tovább módosíthatják Miskolcon, hogy mikor csengetnek be az iskolákban
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírusos megbetegedések számának emelkedése miatt Veres Pál Miskolc polgármestere szeptember elsején, kedden összehívta a miskolci operatív törzset.

Az egyeztetés célja helyzetértékelés volt, valamint felkészülés a járvány valószínűsíthető második hullámának megelőzésére.

A megbeszélésen részt vettek Miskolc önkormányzatának intézményvezetői és a Miskolc Holding Zrt. tagvállalatainak vezetői, valamint az ellenzéki pártok képviselői is.

A vírushelyzet miatt az oktatási intézményeknek az Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosítja a fertőtlenítőszereket, az óvodáknak pedig az önkormányzat. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ induló készletet biztosított az önkormányzat számára, amit vasárnap vettek át a polgármesteri hivatal munkatársai.

Az önkormányzati fenntartású intézményekben felkészültek a tanévkezdésre, hétfői napon átvehették a fertőtlenítőszereket, illetve kellő mennyiségű és minőségű védőeszközöket, maszkot és gumikesztyűt is.

Veres Pál arra kérte az MVK Zrt. szakembereit, hogy folyamatosan figyeljék az utasforgalmat, és a járványhelyzet miatt, ha szükséges, azonnal avatkozzanak be. Ez a gyakorlatban azt jelenti, amennyiben indokolt, plusz járatokat indíthat a közlekedési vállalat.

A város fenntartásában lévő idősotthonok esetében is a járványügyi intézkedések fokozott betartását kérte a polgármester. Mivel ezen gondozóintézményekben a területileg illetékes járványügyi hatósággal történt egyeztetést követően rendelhető el látogatási tilalom, így az intézmény vezetése levélben fordul a szervezethez, hogy az önkormányzat által fenntartott idősotthonokkal kapcsolatban is hozzák meg ezt a szigorítást. Addig is ezen intézményekben csak lázmérés után történhet a látogatás, a lakók kizárólag a kertben fogadhatnak vendéget, betartva a 2 méteres távolságot, maszkviselés kötelező. Azon lakókhoz, akik ágyban fekvők, még szigorúbb intézkedések mellett mehetnek látogatók. Természetesen a távolságtartás, maszkviselés itt is kötelező.

A miskolci középiskolák esetében már most is van eltérés a tanítási napok kezdési időpontjában. A következő napok tömegközlekedési jelentései és a járványhelyzet alakulása azonban elképzelhető, hogy további módosítást is igényel majd. Veres Pál éppen ezért, ha indokolttá válik, a tanítási nap kezdési időpontjának módosítását indítványozza a Miskolci Tankerületnél. 

Mivel a járványveszély nem múlt el, sőt úgy tűnik, újra támad, ezért Miskolc önkormányzata arra kéri a miskolciakat, tartsák be a higiéniás szabályokat, a megfelelő távolságot, viseljenek maszkot, gyakorta fertőtlenítsék a kezüket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés