Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új tantárgy indul a Miskolci Egyetemen

| 2020. 09. 16. | 16:10:00
Az intézmény bármely karának nappali vagy levelező szakos hallgatója felveheti.
Új tantárgy indul a Miskolci Egyetemen
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Egyetemen a civil szervezetek szerepe és lehetőségei Magyarországon, miért érdemes fiatalon is civil közösségekben tevékenykedni címmel új, szabadon választható tantárgy indul ebben a tanévben, eddig 23 hallgató jelentkezett az új projektre – hangzott el a felsőoktatási intézmény sajtótájékoztatóján szeptember 16-án.

Horváth Zita, az egyetem rektora és Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára elmondta: a tantárgyat – amelyet az egyetem és a helyettes államtitkárság közösen indít – az egyetem bármely karának nappali vagy levelező szakos hallgatója felveheti.

A cél az, hogy a az órákat látogató hallgatókat megismertessék a civil szervezetekkel, azok munkájával, a civilséggel és felhívni a figyelmüket a civil szervezeti tevékenység fontosságára. Elhangzott: a fontos annak bemutatása is, hogy a kormány támogatja a valódi tartalommal bíró egyesületeket, alapítványokat, amelyek a társadalmi értékeket képviselő közösségépítésben, a közösségi célok elérésében tevékenyen részt vállalnak. Ezek a szervezetek sok esetben jelentős tagsággal, helyi beágyazódottsággal rendelkeznek, így helyben és akár országos szinten is ismerik őket az emberek, sokszor önkéntesként is segítik a munkájukat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés