Hirdetés
Hirdetés

A börtönből telefonálva vert át egy miskolci férfit a csaló

| 2020. 10. 20. | 13:17:00
A jóhiszemű sértettnek 60 ezer forint kára keletkezett.
A börtönből telefonálva vert át egy miskolci férfit a csaló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csalás bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy 23 éves férfi ellen. A vádlott 2017 decemberében szabadságvesztés büntetését töltötte egy büntetés-végrehajtási intézetben. A délelőtti órákban, a zárkában a nála lévő mobiltelefonba betette zárkatársa SIM-kártyáját, és felhívott egy Miskolcon lakó férfit.

Egy távközlési cég képviselőjének adta ki magát, és azt közölte a férfival, hogy nyereménysorsoláson 75 ezer forintot nyert, hogy ehhez a pénzhez hozzájusson, menjen el a lakóhelyéhez legközelebb eső bankautomatához, és a bankkártyájával a vádlott által bediktált számsorokat üsse be.

A sértett jóhiszeműen eleget tett a felhívásnak, a vádlottal folyamatos telefonos kapcsolattartás mellett elment egy automatához, és beütött összesen öt, a vádlott által diktált számsort, ezek viszont tényleges banki tranzakciók voltak, amelyből négy volt sikeres, egy pedig sikertelen. A sértett ezután jött rá arra, hogy nyereménye helyett a vádlott SIM-kártyájára töltött fel összesen négyszer 15 ezer forintot, így 60 ezer forint kára keletkezett.

Hirdetés
Hirdetés