Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A miskolci emberek példát mutattak a bajban

| 2020. 10. 05. | 14:41:00
Összefogtak a beteg debreceni kisfiúért.
A miskolci emberek példát mutattak a bajban
Hirdetés
Hirdetés

Papp Zsombor, a GYEK Onkohematológiai Osztályának betege mielodiszpláziás szindrómában (MDS) szenved, jelenleg csontvelő-átültetésre vár egy lengyel donortól. A családban azonban nem Zsombor betegsége az egyetlen tragédia: a kisfiú tavaly decemberben egy autóbaleset miatt elvesztette az édesanyját. Zsombornak egy nővére van, aki Debrecenben maradt, a nagymamájuk vigyáz rá. Édesapja táppénzen van, a miskolci Roland Ház nyújtott neki szállást, hogy végig Zsombor mellett tudjon maradni, és segíteni beteg gyermekének – számolt be róla a minap.hu. Az ellátást, étkezést és ruháztatást, a kórházba szükséges dolgokat azonban az édesapának saját magának kell előteremtenie. Mindez nem csak az erejét teszi próbára, de anyagi kihívások elé is állítja a férfit. Ezen a helyzeten próbál változtatni egy Hernádnémetiben élő anyuka, aki szívén viseli a beteg gyermekek sorsát. Hajdu Viktorné Adrienn az utóbbi év során számos alkalommal segített, több jótékonysági gyűjtés kötődik a nevéhez, most is igyekezett megmozgatni az embereket.

[Beillesztett cikk: Legyen Borsod megyei az év egészséghőse! Szavazzon!]

– Zsomborról először a közösségi médiában láttam egy bejegyzést, azután vettem fel a kapcsolatot az apukájával – mondta Hajdu Viktorné Adrienn. – Nem sokkal, miután elvesztette a feleségét, az élet újabb tragédiával sújtotta. A kisfiú jelenleg steril szobában van, kemoterápiát kap: a csontvelősejtjeit lenullázzák, hogy elkezdhessék a donációt. Amit el szerettem volna érni első körben, hogy Zsombornak legalább a mindennapi dolgai meglegyenek: pizsama, ivólé, édesség, gyümölcs, fertőtlenítőszerek.

Ez a vártnál jobban sikerült – mondta Hajdu Viktorné Adrienn, aki szerint a miskolci emberek példát mutattak a bajban.

A gyűjtés szintén a közösségi médiában szerveződött. Egy helyi étterem vállalta, hogy egy hónapon át biztosítja Zsombornak és az apukájának az ebédjét. A kezdeményezéshez csatlakozott egy taxisofőr, aki saját költségén viszi be nekik az ételt. Egy pizzéria is jelentkezett, hogy egy héten keresztül biztosítja a kórházban lévő család vacsoráját. Egy rendőr is vitt be ajándékokat a kisfiúnak, és elmondta, a kapitányságon is szeretne gyűjtést szervezni Zsombor részére. – És ez csak egy szelete a felajánlásoknak, szóval tényleg hihetetlen összefogás indult – meséli Hajdu Viktorné Adrien.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés