Elhunyt a volt miskolci kajakozó

MTI

2020.10.25. 10:02

Elhunyt a volt miskolci kajakozó

A sidneyi olimpián párosban bronzérmet szerzett.

Hirdetés

Elhunyt Veréb Krisztián olimpiai bronzérmes, többszörös világ- és Európa-bajnoki érmes kajakozó - tájékoztatta a család a Magyar Olimpiai Bizottságot (MOB).

A MOB honlapjának vasárnapi gyászjelentése szerint a sportoló 43 éves korában, motorbalesetben vesztette életét szombaton, Dominikán.

Veréb Krisztián Miskolcon született 1977. július 27-én. Itt is kezdett kajakozni, de kiemelkedő eredményeit a Csepel SC színeiben érte el, később pedig a Budapesti Honvéd versenyzője volt.

 A legjobb eredményeit csapathajóban érte el az 500 és 1000 méteres távokon. Legnagyobb sikereként 2000-ben a kajak párosok 1000 méteres számában Bártfai Krisztiánnal bronzérmet nyert a sydneyi olimpián. Két-két alkalommal állhatott a világbajnoki dobogó második és harmadik fokán, kontinensviadalokon háromszor lett második, és három világkupa-győzelme is volt.
Az athéni ötkarikás játékokra derékfájdalmak miatt nem jutott ki.
Veréb Krisztiánt a Magyar Olimpiai Bizottság saját halottjának tekinti.

Veres Pál, Miskolc polgármestere közösségi oldalán emlékezett a tragikusan fiatalon elhunyt, kiváló sportolóról. Azt írta:

"Egy miskolci kajakossal, egy fiatal sportolóval, egy olimpiai érmessel kevesebben lettünk. Veréb Krisztián a DVTK-ban nevelkedő sportember tragikus körülmények között elhunyt.
Részvétem a hozzátartozóknak, a családnak"

gyászhír

Szóljon hozzá!

Hirdetés