Koncz Zsófia: Szerencs az otthonom, csak nem így akartam hazatérni

2020.10.16. 14:12

Koncz Zsófia: Szerencs az otthonom, csak nem így akartam hazatérni
Varga Judit igazságügyi miniszter (b), Ficsor Lászlóné (b2), Ficsor László (j2) és Koncz Zsófia, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje (j) beszélget Szerencsen a kampány idején (Fotó: mti)

Az Indexnek adott interjút a vasárnap megválasztott képviselő.

Hirdetés

A vasárnapi időközi választás győztese, Koncz Zsófia a washingtoni magyar nagykövetség munkatársaként éppen otthon tartózkodott nyáron, édesapja, a térség fideszes képviselője, Koncz Ferenc másnap vitte volna ki a repülőtérre, de többé nem ért haza. Zsófia a tragikus motorbaleset miatt hagyott frel az amerikai álommal, és jött haza Szerencsre, derül ki az Indexnek adott interjúból.

Nem terveztem úgy, hogy örökre Amerikában maradok, ha nem történt volna ez a tragédia, akkor is hazajöttem volna Szerencsre. Amikor Franciaországban tanultam, az iskolatársaim azt hitték, hogy Budapest után a második legnagyobb település Szerencs, annyit beszéltem nekik a városról. Nekem Szerencs az otthonom, csak nem így akartam hazatérni

- fogalmazott Koncz Zsófia, aki elmondása szerint édesapja örökébe szeretne lépni a Borsodi 6-os választókörzetben, amelyhez 42 település tartozik.

A 37-es út kivitelezésnek minél előbb el kell indulnia, a beruházás pedig 2023-ra készülhet el. A másik téma, amiről sokat beszéltem a kampányban, az a munkahelyteremtés. 2008-ban, a Gyurcsány-kormány idején bezárták a szerencsi cukorgyárat, ahol a második világháború után 3500 ember dolgozott, ez nagy csapás volt az egész térségnek. Halála előtt édesapám egy szigetelőanyag-gyár létrehozásán dolgozott, ez a projekt is jó irányba halad. Azon fogok dolgozni, hogy ez is minél előbb megépülhessen

- válaszolta Koncz Zsófia arra a kérdésre, hogy mivel kezdi meg a munkáját országgyűlési képviselőként.

SzerencsKoncz Zsófia

Szóljon hozzá!

Hirdetés