Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Visszakaphatja régi fényét az Avas

| 2020. 10. 20. | 19:31:00
A tervezésnél minden korosztályra gondoltak.
Visszakaphatja régi fényét az Avas
Hirdetés
Hirdetés

Kiírta a közbeszerzést a miskolci önkormányzat a Horváth-tető megújításával kapcsolatban. A Zöldváros kialakítása Miskolc belváros–történelmi Avas akcióterületen című projekten belül a tervezett fejlesztések célja, hogy színvonalas, az adottságokat jól kihasználó, a hely szellemiségét őrző, mégis korszerű, városi terület jöjjön létre - írja a minap.hu

A lapnak a város főépítésze Szunyogh László elmondta: a projekt részeként megépül többek között egy sétaútrendszer a hozzá tartozó parkvilágítással, kialakítanak egy tanösvényt, a teraszok pedig funkciót kapnak.

A Horváth-tetőn piknikezni, bográcsozni lehet, egy nyugalmas, kellemes hangulatú sétatér lesz az idősebb korosztálynak, a fiataloknak új játszótereket telepítenek, ezek különböző korosztályok igényeit elégítik ki, és még a kutyásokra is gondoltak, egy terasz nekik és kedvenceiknek is készül.

A távlati tervek között továbbra is szerepel egy sikló vagy libegő kialakítása, illetve érdemes megfontolni akár egy szállodafejlesztést is az Avason. Ez ugyanis a főépítész szerint az elengedhetetlen állandó jelenlétet biztosítaná a területen.

A lap arra is emlékeztet, hogy üszöbön áll az avasi kilátó felújítása is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés